PASchatti-wiki

PASchatti-wiki
Ohjattu sivulta Etusivu
Loikkaa: valikkoon, hakuun

PASchatin ohjetiedostot ovat olleet pian jo vuosikymmenen joko aikaansa jäljessä tai sitten muuten vain epätarkkoja, väärässä tai huonosti tehtyjä.

Aikanaan PASdok-projektin tarkoitus oli paitsi ajantasaistaa dokumentaatio, myös tehdä siitä helpommin muokattava (ja päivitettävä), vähemmän ärsyttävä, ja mahdollisesti jopa käyttökelpoinen. PASdok epäonnistui karmeasti, koska järjestelmän säätäminen oli paljon jännittävämpää kuin järjestelmään kirjoitettujen sivujen pitäminen ajantasaisina. Lisäksi PASdokissa käytetyt valikoiden klikattavat kuvat johtivat siihen, että jokaisen valikkomuutoksen jälkeen edessä oli tuntikausien kiroilu. Ehkä kiroilu olisi hoitunut muutamassa minuutissakin, mikäli olisi ollut pientäkään rutiinia siihen hommaan.

Tämä wikiprojekti on nyt kaikkiaan kolmas (ensimmäinen oli version 0.9.43 täysin kattava ohjetiedosto) suurempi ohjetiedostojen uudelleenkirjoitus. Ehkä tässä lopultakin saadaan jotain ajantasaista ja muokattavaa aikaiseksi. Aikaisempien yritysten tapaan tämäkin on kuitenkin syytä allekirjoittaa: Noh, saahan sitä toivoa.

Koska sivunäyttömäärät viittaavat hieman siihen suuntaan, ettei kukaan pääse etusivua pidemmälle, niin kootaan tähän lista tärkeimmistä aiheista, koska sisäinen linkitys on sen verran vaivalloista kun kaikkea ei ole vielä kirjoitettu:

Ja kun mikään muu ei auta, niin ainahan voit katsoa kaikki sivut.

Tsemppiä!