Ignore

PASchatti-wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ai mikä ignore? Ignore on englantia ja tarkoittaa olla piittaamatta, jättää huomiotta, olla huomaamatta. Eli juuri sitä, mitä mieli tekisi joillekin chattaajille tehdä.

Mitenkö sitten ignoroin? Siihen on kolme tapaa, joiden lisäksi nimimerkkejä voi päätyä ignoreen välillisistä syistä, kuten reipashenkisten sanaignorointien seurauksena. Oikeastaan tuon pitäisi olla ainoa välillinen syy, mutta säilytetään epämääräisyys kaiken varalta.

Ignorointi käyttäjälistalta

Ignorointia käyttäjälistalta

Yksinkertaisin tapa on viedä hiiri käyttäjälistalla nimen kohdalle, avata hiiren oikealla näppäimellä valikko ja naksauttaa kohdasta Ignoroi, jolloin PASchatti ignoroi nimimerkin oletusasetuksilla. Mikäli oletusasetukset eivät syystä tai toisesta ole juuri tähän ignoretapahtumaan kelvollisia, niin sitä varten on alivalikko Ignoroi vaikeasti. Tämän operaation voi tehdä myös näppäimistöllä kontekstinäppäimen avulla.

Ignorointi dataruudulta

Ignorointia keskustelun lomasta

Seuraavaksi yksinkertaisin tapa on viedä hiiri dataruudussa aliaksen päälle, jälleen klikata hiirivalikko auki ja valita sieltä Ignoroi. Tämä tapahtuu pelkästään oletusasetuksilla, ei kaikkea pidä laittaa kaikkialle! Kannattaa huomata, että myös saapumisilmoituksissa (mikäli niitä ei ole laittanut piiloon) hiirivalikko on käytettävissä.

Ignorointi sessiovalikosta

Ignorointia isolla vaivalla

Kaikista vähiten yksinkertainen tapa sitten löytyy sessiovalikosta. Sen Ignore-alivalikosta löytyy Ignoroidut aliakset, joka ponnauttaa silmille ignorelistan hienosäätöön erikoistuneen pikkuikkunan. Vaikka tätäkin kautta tietysti pystyy ignoroimaan, niin kaksi edellistä tapaa ovat kuitenkin käyttäjäystävällisyydessään suositeltavampia. Tämä kuitenkin on likimain ainoa tapa, jolla pystyy poistamaan chatsession aikana käymättömien nimimerkkien ignoren, ja muutenkin soveltuu enemmän massasäätöihin.